Veszélyhelyzet

2020.04.08. 21:19

Ingyenes a parkolás, de nem mindenhol

Nehéz parkolóhelyet találni, és van, ahol ezentúl is fizetni kell.

Fotó: Molnár Péter

Többségében megtelt parkolókkal és üres helyekre vadászó autósokkal találkozott a Napló munkatársa, amikor felkereste a legforgalmasabb debreceni megállóhelyeket kedden délelőtt.

Felpezsdült a város

Mint ismert, a kormány április 6-án tette közzé azon rendeletét, amely szerint a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet ideje alatt a fertőzés terjedésének csökkentése érdekében ezentúl nem kell várakozási díjat fizetni többek között a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló, közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási célú használatáért.

Talán az ingyenes parkolás hírére, talán pedig a napsütéses tavasz megjelenése miatt visszatért az élet Debrecenbe, s az elmúlt hetekhez képest úgy tűnik, újra felpezsdült a város.

Bizonyítja mindezt, hogy a kijárási korlátozás ellenére most jelentősen több ember sétált a belváros utcáin, mint eddig, valamint az Aranybika mögötti és a Hatvan utcai parkoló is zsúfolásig megtelt, miközben több sofőr vadászott az esetlegesen megüresedő helyekre.

Máshol kevesebben

A fizető várakozóhelyek üzemeltetését végző DV Parking Kft. arra hívta fel közleményében az utazóközönség figyelmét, hogy a díjmentesség csak a felszíni parkolókra vonatkozik, így a mélygarázsok, valamint a repülőtér és a Jászai Mari tér esetében továbbra is fizetni kell.

Azt egyértelműen kijelenteni nem lehet, hogy a parkolók már teljes kihasználtsággal működtek, hiszen a Nagytemplom környéki tömöttség ellenére például a Széchenyi utcán alig várakoztak.

SzG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában