Sport

2017.07.23. 15:48

Vívó-vb - A tőröző Dósa Dániel egy kört ment a főtáblán

Budapest/Lipcse - Dósa Dániel az első asszóját megnyerte, a másodikban viszont kikapott, így befejezte szereplését férfi tőr egyéniben a lipcsei vívó-világbajnokságon.

Budapest/Lipcse - Dósa Dániel az első asszóját megnyerte, a másodikban viszont kikapott, így befejezte szereplését férfi tőr egyéniben a lipcsei vívó-világbajnokságon.

A főtáblára ebben a szakágban a magyarok közül csak ő került fel, s elsőre szép győzelmet aratott a csapatban 2014-ben világ- és Európa-bajnok francia Julien Mertine ellen.

A következő fordulóban viszont már túl nagy falatnak bizonyult számára Andrea Cassara, aki egyéniben nyert már vb-t és Eb-t is, olimpián volt harmadik, csapatban pedig mindegyik világversenyről van legalább két aranyérme. Dósa visszafogottan kezdett, de 0-4 után szépen tartotta magát és 5-9-ig őrizte a három-négytusos hátrányt. Onnantól viszont a jóval magasabb olasz egyértelműen hatékonyabban vívott, s végül hét találatnyi különbséggel nyert.

Eredmények (a vb eredményközlőjéről):

a 64 között:

Dósa Dániel-Julien Mertine (francia) 15-12

a 32 között:

Andrea Cassara (olasz)-Dósa 15-8

negyeddöntő:

Daniele Garozzo (olasz)-Race Imboden (amerikai) 15-14

Szaito Tosija (japán)-Richard Kruse (brit) 15-11

Sikine Takahiro (japán)-Alessio Foconi (olasz) 15-13

Dmitrij Zserebcsenko (orosz)-Alexander Massialas (amerikai) 15-8

elődöntő:

Szaito-Garozzo 15-12

Zserebcsenko-Sikine 15-12

döntő:

Zserebcsenko-Szaito 15-12

A végeredmény: 1. Dmitrij Zserebcsenko, 2. Szaito Tosija, 3. Daniele Garozzo és Sikine Takahiro, ... 22. Dósa Dániel, ...82. Mátyás Bálint, ... 84. Németh András, ... 133. Hári Máté

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!