„Tizenkét éve vagyok a válogatott tagja, remélem, jó ideig még az is maradok”

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke és a századik válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs
Csányi Sándor, az MLSZ elnöke és a századik válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs - © Fotó: AFP / Kisbenedek Attila
Budapest, Debrecen – Dzsudzsák Balázs válogatottbeli jubileumáról, a gratulációkról és az őt ért előzetes kritikákról is beszélt a sportnapilapnak adott interjújában.

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott vasárnap bravúros, 2–1-es győzelmet aratott a vb-ezüstérmes Horvátország felett. A találkozón századik válogatottságát ünnepelhette a DVSC egykori játékosa, Dzsudzsák Balázs, aki mindkét magyar találatban tevékeny szerepet vállalt, de összességében is kiválóan teljesített. A 32 éves labdarúgóval a Nemzeti Sport készített interjút a meccs után.

Ennél tökéletesebben nem alakulhatott volna az este. A magyar szurkolók nem az aranylabdás Luka Modricra, vagy éppen Ivan Rakiticra voltak kíváncsiak, hanem a mi sikerünkre éheztek. A hangulat egyszerűen leírhatatlan volt”

– mondta a válogatott kapitánya, aki azt is elárulta, hogy a mérkőzést követően mindössze egy-két órát sikerült aludnia. A beszélgetésből kiderül, összesen hatvankilenc üzenet várta a telefonján, miután a lefújást követően tíz perccel belépett az öltözőbe. Elmondta, az elsők között Király Gábor üzent, aki vicces képet küldött: azt a kalapot viselte, amelyet ő is a századik válogatott mérkőzésére kapott.

Fotó: AFP / Kisbenedek Attila

A kérdésre, hogy célja-e megdönteni Király száznyolcszoros válogatottságát, Dzsudzsák Balázs így válaszolt: „Úgy vagyok vele, innentől kezdve minden mérkőzés ajándék, persze azon leszek, hogy minél több legyen. De nem azért szeretnék pályán lenni, hogy meglegyen az új rekord, és szánalomból legyek a gyepen. Akkor inkább egyetlen mérkőzésen sem lépek pályára.

Sosem állítottam, hogy én vagyok a világ legjobb futballistája, sőt… Nyugodtan mondhatom, voltak nálam sokkal, de sokkal jobb magyar válogatott futballisták – ám ez a mérföldkő most valamiért mégis nekem jött össze. Mindent lehet mondani a pályafutásomra, de azt, hogy ne lenne sikeres, hogy ne tettem volna meg mindig mindent a válogatottért, a magyar címeres mezért, azt nem.”

A sportnapilap azon kérdésére válaszolva, miszerint érez-e elégtételt az őt kritizálókkal kapcsolatban, a futballista elmondta, ebből a korszakából már régen kinőtt. „Tizenkét éve vagyok a válogatott tagja, remélem, jó ideig még az is maradok” – tette hozzá Dzsudzsák, aki hétfőn este már el is indult az Emírségekbe klubjához, az Al-Ittihadhoz.

A teljes beszélgetést itt lehet elolvasni.


Három nap. Sok vagy kevés? Rengetegnek tűnhet a rabnak, aki évek óta várja szabadulása napját, a várandós anyukának, akinek ennyi van hátra a szülés kiírt időpontjáig. Tamás Nándor írása. Nyúlfarknyi idő, ha ennyit jósolnak az orvosok a halálos betegnek, ha csak ennyi adatik meg egy csecsemőnek a...

A válogatottban 100. alkalommal szereplő Dzsudzsák Balázs (b) elismerést vesz át Davor Sukertől, a horvát labdarúgó-szövetség elnökétől (j) és Csányi Sándortól, a magyar labdarúgó-szövetség elnökétől a Magyarország - Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés végén a Groupama Arénában 2019. március 24-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött.
Budapest - Az immár százszoros válogatott Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgócsapat kapitánya a világbajnoki ezüstérmes horvát együttes felett aratott 2-1-es vasárnapi győzelem után azt mondta: éppen ilyen jubileumi mérkőzésről álmodott. A 32 éves futballista az Európa-bajnoki selejtezősorozat m...