Tizenhét embert vert át az internetes csaló

Hajdúszoboszló – Fiktív munkalehetőségért pénzt csalt ki, vádat emeltek a budapesti férfi ellen.

A vádlott 2013. június közepe és július eleje között az egyik internetes hirdetési oldalon külföldi munkalehetőségeket kínált azzal, hogy a közvetítői tevékenységet ő maga végzi, ezért a hirdetésre jelentkezőktől közvetítői- és regisztrációs díj előzetes átutalását kérte a saját nevére nyitott bankszámlára. Ide a munkára jelentkezett 17 sértett összesen közel 100 ezer forintot utalt. A férfi a sértetteket tévedésbe ejtette, a pénzt saját céljaira fordította. A vádlottnak már a hirdetés megjelentetésekor sem állt szándékában a külföldi munka közvetítése, arra lehetősége sem volt.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben 17 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat. A vádiratban végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt – tájékoztatta a Naplót dr. Pocsai Edit főügyész.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés