Tizenhat gyereket vittek kórházba egy fővárosi iskolából

Akt.:
Budapest, 2016. május 17. Mentők kérdeznek ki gyerekeket egy fővárosi általános iskolánál 2016. május 17-én. A diákok szúrós szagot éreztek, és néhányan szédülésre, hányingerre panaszkodtak. Közülük tizenhat gyereket vittek megfigyelésre a Heim Pál Gyermekkórház toxikológiai osztályára.
Budapest, 2016. május 17. Mentők kérdeznek ki gyerekeket egy fővárosi általános iskolánál 2016. május 17-én. A diákok szúrós szagot éreztek, és néhányan szédülésre, hányingerre panaszkodtak. Közülük tizenhat gyereket vittek megfigyelésre a Heim Pál Gyermekkórház toxikológiai osztályára. - © MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Budapest – Tizenhat gyereket vittek kórházba kedd délután egy fővárosi általános iskolából, miután szúrós szagot éreztek, és néhányan szédülésre, hányingerre panaszkodtak – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-t.

Győrfi Pál elmondta: a mentők hat autóval vonultak ki a XIX. kerületi általános iskolához. A gyermekek 14 év körüliek, egyiküknek sem voltak súlyos tünetei, szúrós szagot éreztek az osztályteremben, majd két diák szédülésre, kettő pedig hányingerre panaszkodott – közölte.

Megfigyelésre a Heim Pál Gyermekkórház toxikológiai osztályára szállították a diákokat, valószínűleg nem kell bent maradniuk – tette hozzá Győrfi Pál, aki elmondta azt is: a helyszíni vizsgálatok alapján egyik gyermeknél sem találtak elváltozást.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a tűzoltók több mérést is végeztek az iskolában, és nem mutattak ki mérgező anyagot a levegőben.

– MTI –

Címkék: ,