Tizenévesek verekedtek Berettyóújfaluban

Akt.:
Hajdú-Bihar – Csoportos garázdaság bűntett miatt indult nyomozás egy kismarjai és egy berettyóújfalui lány ellen, akik múlt péntek délelőtt több társukkal összeverekedtek Berettyóújfaluban, a Bercsényi utcában; a 15 és 16 éves fiatalokat kihallgatták, az ügyben további gyanúsítások várhatóak – tájékoztatott hétfőn Vezendi Jánosné rendőségi szóvivő, megjegyezve: a verekedés okáról egyelőre nem adhat bővebb információt.

Egy 19 éves nyíradonyi fiatal egy biztonsági őrrel hangoskodott szombat éjjel egy debreceni szórakozóhelyen. Az erősen ittas fiút ugyanis az őr nem engedte be mulatni, amit ő igen zokon vett. Addig-addig kiabált, hogy a biztonsági ember értesítette a rendőröket, akik előállították, s szabálysértési eljárás keretében felelősségre vonták a garázdát.

Az alezredes beszámolója szerint vasárnap késő este a 42-es főúton, Földesen állítottak meg egy autóst. Kiderült, hogy a moldáv férfit a Gyulai Városi Bíróság körözteti, ezért a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették.

Hajdúböszörményben szintén fogdára került egy 51 éves férfi, aki ellen a helyi bíróság adott ki korábban elfogatóparancsot.

A hajdúhadházi rendőrök egy lopás vétség megalapozott gyanújával folyó eljárás kapcsán vettek őrizetbe egy 36 éves hajdúhadházi férfit.

Tizenévesen a fogdán

Konyár külterületén falopáson értek a járőrök vasárnap délután egy 39 éves és egy 17 éves helyi férfit, míg a nánási rendőrök január 3-án Polgár területén kaptak falopáson egy 18 éves fiút. Meghallgatásukat követően mindhárman szabálysértési őrizetbe kerültek.

Egy 42 éves nyírmihálydi nőt tiltott kéjelgés miatt állítottak elő és vettek őrizetbe Debrecenben; a prostituáltat a Nagyerdei körútról vitték be.

Péntek éjjel Ártándnál tiltott határátlépőt észleltek hőkamerával a határrendészek. A férfi a vasúti töltésen gyalogolt, amikor igazoltatták. Az albán férfi azonban nem tudta hitelt érdemlően igazolni jogszerű magyarországi tartózkodását, ezért előállították.

HBN

 

18 előállítás

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén január 6-án 18 személyt állítottak elő az intézkedő rendőrök, köztük 3 személyt bűncselekmény gyanújával. Biztonsági intézkedés hat esetben történt. A megye közútjain személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem történt.