Tizenéves bolti tolvajokat értek tetten – Rendőrségi hírösszefoglaló

Tizenéves bolti tolvajokat értek tetten – Rendőrségi hírösszefoglaló
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 9 személyt fogtak el, közülük 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 4 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján. Az egyenruhások 38 személyt állítottak elő, ebből 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.


Megyénk közútjain a rendőrök 1 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött.

Az egyik debreceni nagyáruházból érkezett bejelentés a rendőrségre 2014. február 20-án 10 óra 10 perc körüli időben arról, hogy lopáson értek tetten egy lányt és egy fiút, akik az üzlet barkács osztályán egy harapó fogót tettek a kosarukba, majd a 18 éves lány a ruházati részlegen nadrágot, cipőt vitt a próbafülkébe, ahol a szerszám segítségével eltávolította az áruvédelmi berendezést a ruhaneműkről. A fiatalok táskájukba rejtették a termékeket, amelyekkel fizetés nélkül távoztak a boltból, azonban a biztonsági őrök felfigyeltek rájuk, majd értesítették a rendőrséget.

A járőrök a helyszínen elfogták és a kapitányságra előállították a csökmői lakosokat, akiket a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki.
V. Alexandra és 16 éves társa ellen a Debreceni Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére telefonon érkezett bejelentés 2014. február 20-án 16 óra körüli időben arról, hogy az egyik debreceni sportáruházban lopást követett el egy férfi, aki – miután a biztonsági őr észlelte cselekményét – elfutott a helyszínről, azonban nem jutott messzire, mivel az őr utolérte és visszatartotta rendőrök kiérkezéséig.

A járőrök a helyszínen elfogták és a kapitányságra előállították a 27 éves budapesti lakost, aki egy táskába rejtve akart eltulajdonítani több tucat cipőt az üzletből.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki R. Sándort, aki ellen a Debreceni Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –