Tíz elektromos töltőállomás épülhet Debrecenben

Akt.:
Az első töltő 2015-ben nyílt meg a Nagyerdőn
Az első töltő 2015-ben nyílt meg a Nagyerdőn - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A Piac és a Hatvan utcán is két új pontot alakítanak ki.

Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program révén Debrecenben 10, új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. Az önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” pályázatra jelentkezett.

A parkolóhelyek és a töltőállomások helyének kivitelezése várhatóan augusztus 20-ra fejeződik be. Ezt követően folytatódik a töltőállomások telepítése, melyeket a tervek szerint szeptember 30-ig átadnak. Debrecenben a nagyerdei mélygarázsban már van elektromos töltőállomás. Újabbakra azért van szükség, mert egyre több az elektromos meghajtású autó a városban. A környezetbarát közlekedés támogatása kiemelt cél a Debrecen Smart City programban, nem véletlen, hogy 2016 tavaszától ingyen parkolhatnak a városban a zöld rendszámú autók.

Kétféle típusú lesz

A helyszínek a következők: „A” típusú, mely két 22kW(AC) töltést tud kiszolgálni – Főnix Csarnok parkolója, Egyetem tér, Hatvan utca (2 töltő), Kálvin tér, Piac utca (2 töltő), Bem tér és Péterfia utca. „C” típusú ­elektromos töltőállomás parkolóhelye: Segner tér (későbbi kialakítással).

HBN


Fotó: Matey István
Debrecen - Nem kell szaladni az automatához és keresgetni az aprót, de az sem gond, ha nincs nálunk a mobiltelefonunk; a Debrecenben elérhető legújabb parkolási rendszer, melyet szerdán mutattak be a Halköz mélygarázsban, kiváltja a fizető várakozóhelyekhez köthető mindennapi bosszúságokat. A Rol...