Helyi közélet

2014.01.08. 18:37

Feljelentés-kiegészítés a húsz kamionnyi eltűnt fa ügyében

Debrecen - Ágoston Tibor azt mondja, kínos hangfelvétellel állhat elő.

Debrecen - Ágoston Tibor azt mondja, kínos hangfelvétellel állhat elő.

A rendőrség még egyetlen tanút sem hallgatott meg, helyette feljelentést-kiegészítést rendelt el a kiskörúti beruházás során kivágott fák ügyében – méltatlankodott szerdai sajtótájékoztatóján Ágoston Tibor. A Jobbik debreceni frakcióvezetője szerint a pártja feljelentésére indult büntetőeljárást megpróbálják „kisiklatni”, ezért ha a nyomozást megszüntetik, „bűncselekményt bizonyító” hangfelvétellel áll a nyilvánosság elé. Ez akár – tette hozzá – már ebben a hónapban megtörténhet.

Mint arról írtunk, Ágoston Tibor álláspontja alapján a polgármesteri hivatal nem tud elszámolni 401 tonnányi – 5-50 millió forint értékű – fával. A frakcióvezető egyebek mellett azért biztos ebben, mert a 2012-ben a nyugati kiskörút mentén kivágott fák mérlegjegyeit csak tavaly novemberben – a Jobbik problémafelvetését követően – adminisztrálták.

A hivatal még vizsgálódik

A polgármesteri hivatalnál belső vizsgálat indult a helyzet tisztására. Mint szerdán kérdésünkre elmondták, az eljárás megállapításainak írásba foglalása még folyik, és azt követően az érintettek észrevételt tehetnek. Amíg ez meg nem történik – a szabályok értelmében – az eljárásról nem adhatnak érdemi tájékoztatást.

– Ha az érintettek reagálása megvan, a vizsgálati anyagot átadják az ügyben eljáró nyomozóhatóságnak. Ha szabálytalanság történt, úgy megtesszük a szükséges fegyelmi vagy más intézkedést.

HBN–RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában