Titokban gyűjtött információkat a volt élettársa magánéletéről – az ügyészség szerint

Akt.:
Titokban gyűjtött információkat a volt élettársa magánéletéről – az ügyészség szerint
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat az ellen a budapesti férfi ellen, aki megszerezte volt élettársa házából a kamerarendszert működtető számítógépes egységet.

A vádlott és a sértett a bűncselekmény elkövetését megelőzően élettársi kapcsolatban éltek, az életközösségük 2015-ben megszakadt. Ezt követően a vádlott Budapestre költözött, míg a sértett a vádlottal közös kiskorú gyermekével Debrecenben egy családi házban élt.

2018. február 11-én a délelőtti órákban a vádlott Debrecenbe utazott, hogy a gyermekét meglátogassa. A házba szabad bejárása volt. Ezen alkalommal a férfi a lakóház spájzában lévő, a biztonsági kamerarendszert működtető számítógépes egységet kivette, majd titokban magával vitte budapesti tartózkodási helyére. 2018. február 14-én a vezérlőegység által rögzített felvételeket megtekintette, majd azokat egy adathordozóra magának lementette.

A büntetőeljárás megindulását követően a vádlott a számítógépes egységet a sértett részére visszaadta.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon – olvasható az ügyészség honlapján. A vádiratban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.


Hajdúböszörmény - Útonálló módon rabolta ki volt nevelőapja a sértettet – írja az ügyészég. A vádlott évekig élettársi kapcsolatban élt a sértett anyjával, két közös gyermekük is született. A férfi ebből adódóan ismerte az asszony korábbi élettársi kapcsolatából született három fiát. A szerdán is...