Titkok, tornyok, tüzek éjszakája a Mezőgazdasági Múzeumban

Titkokkal teli éjszakát ígér a Mezőgazdasági Múzeum a Múzeumok Éjszakájára.

Június 19-én a pincék mélyétől a Vajdahunyadvár soha nem látogathatott tornyáig az érdeklődők mindenhová beléphetnek majd, de számos egyéb programmal, úgy mint koncertekkel és gasztronómiai érdekességekkel is készülnek a szervezők – tájékoztatta a Független Hírügynökséget az intézmény.

Már 16 órakor elkezdődnek a programok az intézményben június 19-én. A gyerekek mesedélutánon vehetnek részt, ahol az Örkény Színház művészei, Für Anikó és Debreceni Csaba gondoskodik majd a hangulatról. Részt lehet venni A torony titkai elnevezésű exkluzív vártörténeti sétán is a Vajdahunyadvár épületében és az erre az alkalomra megnyitott tornyában. Lesz borkóstolás, tárlatvezetés, bájitalkóstolás szerelmi varázslással és gyógynövényvásár is.

Kézműves programokkal és performanszokkal is várják az érdeklődőket, valamint koncerteket is rendeznek majd. Szabadtéri programok is lesznek huszárokkal, tábortűzzel, gasztronómiai programokkal és zenével. 22 órától a Sárkánylányok tüzes műsorát, majd tűzzsonglőröket és a Flame Flowers lángoló virágait lehet megnézni.

A Torony titkai, a Borkóstoló Akadémia és a Szunnyadó kiállítás című. programokon előzetes jelentkezéssel és kizárólag a helyszínen megváltott jeggyel lehet részt venni.

FH