Titanic – A fesztivál alatt egy sor műhelyprogram is várja az érdeklődőket

Budapest – A filmekhez kapcsolódóan egy sor műhelyprogram is várja az érdeklődőket a csütörtökön kezdődő Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon – közölték hétfőn az MTI-vel a szervezők.

Titanic MasterClass címmel négy alkalommal szerveznek szakmai programot a filmfesztiválon, az ingyenesen látogatható műhelybeszélgetések minden alkalommal 16.45-kor kezdődnek a Pop-Up Cinema@Ódry Színpadon, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

A fesztivál nyitó napján, csütörtökön az Amerikai pasztorál című filmről rendezik az első beszélgetést M. Nagy Miklós, az Európa Kiadó igazgatója, Csákvári Géza filmkritikus részvételével. Philip Roth Pulitzer-díjas regényéből Ewan McGregor forgatta le rendezői bemutatkozását, amelyben a színész a főszerepet is eljátszotta. Az alkotást április 10-én 20 órakor és 11-én 18.30-kor vetítik majd az Ódry Színpadon.

Pénteken A lélek saját társat választ című Terence Davies-filmhez kapcsolódóan Bollobás Enikő tart előadást Emily Dickinson életéről és költészetéről. A költőnő pályájáról és belső vívódásairól szóló angol-belga filmdrámát április 7-én 20 órakor az Ódryn, 9-én 20.30-kor pedig az Uránia Nemzeti Filmszínházban lehet megtekinteni.

Április 10-én, hétfőn Török Ferenc 1945 című alkotásának operatőrével, Ragályi Elemérrel Szabó Gábor beszélget. A fesztivál 6. napján, kedden pedig Katasztrófa után címmel Strausz László és Varga Balázs filmtörténészek, valamint Zombory Máté szociológus tárgyalják az alkotást, amelyet 8-án 20.30-kor az Urániában, 10-én 18 órakor az Ódryn, 12-én 21 órakor pedig a Toldi moziban nézhet meg a Titanic közönsége.

A Titanic filmfesztivált április 6. és 13. között rendezik meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Toldi moziban és a Pop-Up Cinema@Ódry Színpadon.

– MTI –