Tisztességes vereséget szenvedett a Loki Győrben

Triffa Ágnes ismét biztos pont volt a kapuban
Triffa Ágnes ismét biztos pont volt a kapuban - © Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen, Győr – Az első félidőben gyámoltalanul, a másodikban viszont bátran játszott a Loki.

A bajnoki címvédő Győri ETO-hoz látogatott a DVSC Schaeffler a K&H női kézilabdaliga negyedik fordulójában.

Rémálom az elején

Gyámoltalanul kezdte a meccset a Loki, többek között Fodor Csenge duplájával villámgyorsan elhúzott az ETO, Pal Oldrup Jensen vezetőedző már az ötödik percben kénytelen volt időt kérni. A Debrecen első gólját Madalina Zamfirescu szerezte a hetedik percben. A győriek gyakorlatilag kedvük szerint lődözték a góljaikat, míg a kapuban az egykori debreceni Kiss Éva lehúzta a rolót (11. perc, 9–2). Sajnos ekkor rendkívül egyoldalú volt az összecsapás, a zöld-fehérek könnyű találatokat szereztek a folyamatosan kiszolgáltatott helyzetben lévő Triffa Ágnes mellett.

A 18. percben tízre hízott a győri előny, ekkor felsejlett, hogy már az első félidőben kiüti ellenfelét a bajnok, de a játékrész második felében összekapta magát a DVSC, ennek köszönhetően „csupán” hét gólos hátránnyal vonultak pihenőre Kovács Annáék (18–11).

Összekapták magukat

A második félidőben viszont egy „másik” DVSC jött ki az öltözőből, Triffa hozta a bravúrokat, míg csapattársai kihasználták a lehetőségeiket a túloldalon. Láthatólag sokkal nyugodtabban, higgadtabban kézilabdáztak a piros-fehérek, a hazai kispad az 52. percben kénytelen volt időt kérni, hogy Danyi Gábor felrázza a láthatólag megtorpant tanítványait (28–20). Az utolsó percekre ismét tíz fölé kúszott a különbség, így a végeredményért nem is, de a második félidei helytállásért dicséretet érdemel a debreceni együttes.

MSZ


Győri Audi ETO KC–DVSC SCHAEFFLER 34–23 (18–11)

Győr, Audi Aréna. Vezette: Felhő, Öcsi.

Győr: KISS É., Leynaud, Tóth N. (kapusok), Amorim 1, BÓDI 5, BRATTSET 5, Fodor 5, Groot 4 (2), Hansen 3, Kellermann, Knedlikova 3, Kristiansen 2, Kürthi, OFTEDAL 6 (1), Pál. Edző: Danyi Gábor.

Debrecen: TRIFFA, Szabó D., Oguntoye (kapusok), Arany 2, Bordás 2, Borgyos, Bulath 5 (2), Deszpotovics 3, KOVÁCS 7 (3), Szabó 3, Tóvizi, Vantara–Kelemen, Varsányi, Zamfirescu 1. Edző: Pal Oldrup Jensen.

Kiállítások: 4, ill. 4.

Hétméteresek: 3/3, ill. 8/5.További hírek a Sport kategóriából