Tisztára, mint egy akciófilmben: kerítéseken át üldözték a kertségi Bonnie-t és Clyde-ot

Akt.:
Tisztára, mint egy akciófilmben: kerítéseken át üldözték a kertségi Bonnie-t és Clyde-ot
© Illusztráció: Matey István, archív
Debrecen – Decemberben már beismerték 31 hétvégi ház és hat autó feltörését.

Egyik udvarról a másikra ugorva menekült a rendőrök elől a „kertségi Bonnie és Clyde” bűnözőpáros 20 éves férfi tagja kedden, miután ő és mindössze 16 éves lány társa meglátták az egyenruhásokat a ház udvarán, ahol tartózkodtak. A két fiatal annak ellenére sem fért a bőrébe, hogy decemberben több besurranásos lopás és autófeltörés után már elkapták, majd szabadlábra helyezték őket.

Ezúttal is lopás miatt adtak ki ellenük elfogatóparancsot. A közeledő rendőrök láttán viszont kiugrottak az ablakon, és menekülőre fogták. A 16 éves lányt hamarabb utolérték, társa, a kifejezetten atletikus testalkatú B. Sándor azonban több kerítésen is átugrott. A nyomában loholó járőr egy Kopáncs utcai épülőfélben lévő családi házig követte. Az oda érkező rendőrök végül körbevették a házat, s annak egyik szobájában fogták el – közölte a megyei rendőr-főkapitányság. Ezért volt sok rendőr kedden a Monostorpályi út környékén.

A megalapozott gyanú szerint tavaly szeptember óta tíz gépkocsiból loptak el különböző értéktárgyakat Debrecen külterületén, illetve a 16 éves lány egy 17 éves helyi fiúval együtt további két gépjárművet is feltört a városban. Ezen kívül a lány a belvárosában négy irodaházba is besurrant, a nyitva hagyott irodákból pénztárcákat és készpénzt tulajdonított el. A rendőrök ezúttal is kezdeményezték B. Sándor és 16 éves társa előzetes letartóztatását.

HBN


Bűnben fogant a kertségi „Bonnie és Clyde” szerelme
Debrecen – Majd’ egy éven át fosztogatták a Bayk András- és a Biczó István-kertet, amelyeket úgy ismertek, mint a tenyerüket.

hirdetés