Tisztára, mint a világvége: félelmetes tűzoszlopot videóztak le Angliában

Tisztára, mint a világvége: félelmetes tűzoszlopot videóztak le Angliában
© Forrás: Facebook / leicestershire-i tűzoltóság
Anglia – Szerencsére szó sincs apokalipszisről, de a tűztornádó tényleg úgy néz ki, mintha megnyíltak volna a pokol kapui.

Masszív lángtömeggel küzdöttek kedden a leicestershire-i tűzoltók Angliában, amikor érdekes jelenséget sikerült lefilmezniük – írja a Mashable. Gyorsan el is keresztelték „tűznádónak”, nem alaptalanul.

A videó mellett szereplő leírás szerint ilyen akkor következik be, amikor a hideg és a meleg levegő találkozása forgószelet idéz elő, és ez a közelben lévő lángnyelveket is az égbe röpíti.

A Guardian cikke szerint az oszlop több mint 15 méter magas volt.

A tűz egyébként egy derbyshire-i műanyaggyárban keletkezett. Sérültekről nem érkezett hír, de a vastag, fekete füstöt még a bő 40 kilométerre lévő Nottingham központjából is látni lehetett.

Forrás: Mashable


Bologna - Két ember életét vesztette, és további hatvanhét megsérült abban a súlyos karambolban és az azt követő robbanásban, ami hétfőn délután történt Észak-Olaszországban, Bologna közelében. Mint az az autópálya térfigyelő kamerájának felvételéből is látszik, egy ráfutásos baleset miatt követk...