Tisztább, élhetőbb játszóteret szeretnének az Ispotály utcán

Tisztább, élhetőbb játszóteret szeretnének az Ispotály utcán
A napokban panaszos levelet kaptunk, amelyben egy aggódó anyuka arról számolt be, hogy az Ispotály utcában található játszótéren már lassan mozdulni sem lehet a szeméttől. Kilátogattunk hát az említett játszótérre, hogy bemutassuk az ott tapasztaltakat.

– Levelemmel azért fordulok Önökhöz, mert azt remélem itt nyilvánosságot kaphat az észrevételem, és talán mások is megerősítik. Öt éves kislányommal minden nap a közeli Ispotály utcai játszótérre járunk. Néhány éve itt egy szép állapotban lévő, tiszta játszótér állt. Mára azonban mindent ellepett a szemét. Mi kisgyermekes szülők időről-időre megpróbálunk tenni a tisztaságért. Akiknek pedig ez szintén feladata lenne, a közmunkát végző emberek, kitöltik a munkaidejüket beszélgetéssel, üldögéléssel. Fiatal dolgozó anyuka vagyok, nem jellemző rám, hogy másokra mutogassak, de ezt mégis felháborítónak találom, hogy a gyermekeknek szemétdombon kell játszaniuk, miközben az illetékesek elmulasztják a rájuk bízott feladat elvégzését – olvasható a levélben.

Talán a sors fintora, hogy kollégánk kiérkezésekor éppen összeszedték a szemetet az ezzel megbízott munkások, ám az látható volt, hogy a korábban felújított játszótér egyáltalán nem olyan állapotban várja a gyerekeket, ahogy azok megérdemelnék. A legtöbb eszközt graffitik csúfítják, némelyiken rongálás nyoma is látható, holott a kánikulai forróság ellenére is sokan voltak az Ispotály utcai játszótéren.

Bízunk benne az illetékesek szemétgyűjtési és takarítási szokásain ezen írásunk csak tovább segít, hiszen a környéken élő kisgyermekesek megérdemelnének egy tisztább, élhetőbb játszóteret.

-HAON-A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .