Tiszafüredi ikerpár is szerepelt a Saul fiában

Akt.:
Farkas Gergő és Farkas Balázs Nemes Jeles Lászlóval
Farkas Gergő és Farkas Balázs Nemes Jeles Lászlóval - © Fotó: Facebook
Tiszafüred – Egy másik film próbafelvételein figyelt fel az ikrekre Nemes Jeles László.

Sajtóközleményben gratulált a város önkormányzata Farkas Gergőnek és Farkas Balázsnak, akik felváltva alakították az Oscar-díjas Saul fia címszerepét. Tiszafüred önkormányzata az egész település nevében is gratulált a film alkotóinak és a két tehetséges fiatalnak, akik közvetlenül is részesei voltak a történelmet író alkotásnak. A tiszafüredi ikerpárt Ujvári Imre polgármester polgármesteri elismerésben részesíti március 14-én.

Tavaly nyári emlék

Ami a Saul fia című magyar film Golden Globe-díjának átadásakor a település számára még remény volt, az mára valósággá vált. Két tiszafüredi fiú, Farkas Gergő és Farkas Balázs egy Oscar-díjas magyar filmben szerepeltek. A gyermekek az iskolájukon keresztül vettek részt 2011-ben egy szereplőválogatáson, ahol ikreket kerestek egy új magyar filmbe. A próbafelvételek jól sikerültek, de a szerepet végül nem ők kapták meg. Nemes Jeles László rendező viszont felfigyelt a két fiúra és válogatta be – ahogy Steven Spielberg filmrendező fogalmazott – a holokauszt kollektív emlékezete fontos filmjének szereplői közé.

Tiszafüreden egy évtizede rendszeresen megrendezik a Zsidó Kultúra Napját. A Tiszafüredi Menóra Alapítvány szervezésében pedig tavaly a világhírű amszterdami Anne Frank Ház vándorkiállítása mellett, a településen az elsők között vetítették a Saul fia című filmet. A művelődési központban tartott teltházas bemutató különlegességét a címszereplő Saul fiát alakító testvérpár helyi kötődése is adta.

HBN
hirdetés