Tiszacsegén táboroztak a józsai karatékák

Tiszacsegén táboroztak a józsai karatékák
Tiszacsegén táboroztak a józsai karatékák - © Fotó: Magánarchívum
Tiszacsege – Az egyhetes gyakorlás végén övvizsga keretein belül adtak számot tudásukról a sportolók.

A józsai Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában már 26 éve működő Bushido Karate Sportegyesület idén is Tiszacsegén edzőtáborozott, immár 12. alakalommal.

Az egyhetes shotokan karate edzőtáborban napi három tréning volt, reggel állóképesség-fejlesztő futóedzés és gimnasztika, napközben alapiskola, forma- és páros gyakorlat következett. Az edzőtábor szakmai fényét emelte, hogy meghívott vendégedzők is tartottak speciális gyakorlásokat a résztvevőknek: Leiter Imre kézilabdaedző tartott gimnasztika erő- és állóképesség-fejlesztő tréninget, majd Sensei Nemes István 5. dan, az országos SKS-SKDUN Shotokan Karate Stílusszövetség főbírója tartott a fekete öves karatékáknak vizsgafelkészítést.

Ahogy minden évben, az edzőtábor övvizsgával fejeződött be, ahol a sportolók erősítő gyakorlatok, szakmai elmélet, alapiskola, forma gyakorlat és küzdőgyakorlat témában adtak számot a tudásukról. A sikeres övvizsgát tett sportolók az egyesület vizsgadiplomáját és shotokan karate bizonyítványát kapták meg – a magasabb övfokozat viselési joga mellett – Sensei Őri Krisztián 3. dan edzőtől, a BKSE elnökétől.

HBN
hirdetés