Tisza Tibor szerint fontos példát mutatni

Akt.:
Tisza Tibornak szívügye az utánpótlás
Tisza Tibornak szívügye az utánpótlás - © Fotó: Tiszatalentmanagement.hu
Debrecen – Tősgyökeres debreceniként Tisza Tibor számára fontos, hogy szerepet vállaljon a helyi kezdeményezésekben.

Manapság a közismert emberek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a társadalmi felelősségvállalásra, ez alól a sportolók sem kivételek. Ennek leginkább tömegkommunikációs felületeken, alapítványokon keresztül, vagy éppen saját cselekedeteiken keresztül tudnak érvényt szerezni.

Fontos a támogatás

– Napjainkban természetessé vált, hogy a híres sportolók szerepet vállalnak a közéletben, a véleményformálásban – ismerteti Tisza Tibor, a DVSC egykori válogatott labdarúgója. – Fontos, hogy nemes ügyeket támogassanak, vagy felhívják a figyelmet a problémákra, de hosszú távon talán az ér a legtöbbet, ha olyan életet élnek, olyan tevékenységet végeznek, amely jó példaként szolgálhat akár a jövő generációja számára is. Tősgyökeres debreceniként nekem kulcsfontosságú, hogy a helyi kezdeményezésekben szerepet vállaljak.

Segíteni a fiatalokat

Tisza Tibor profi futballistaként a pályán és az öltözőben is meghatározó szerepet töltött be, civilként már nem feltétlenül törekszik erre a belga klubokat is megjárt támadó. A labdarúgás után a tehetséggondozás felé fordult a figyelme, mely a maga területén pontosan a felelős szerepvállalásról szól: segíteni a helyi fiatalokat abban, közelebb kerüljenek ahhoz az álmukhoz, hogy komoly sportoló váljon belőlük.

– Az általam alapított Tisza Talent Managementnél igyekszünk minden segítséget megadni a gyerekeknek, és ha mégis úgy alakul, hogy nem lesz belőlük profi, felnőttként akkor is jó és tanult ember váljon belőlük. Labdarúgóként nagyrészt olyan klubokban szerepeltem, amelyek sikeresek voltak, ezért – és mert talán nekem sem ment annyira rosszul a foci – eléggé reflektorfényben telt a karrierem, az együtteseim központi figurái közé tartoztam. A futball abbahagyása után ez átértékelődött bennem, mert nem rajtam kell, hogy legyen hangsúly, hanem azon a cselekvésen, amit támogatunk. Azt szeretném, hogy inkább a cselekedeteim beszéljenek helyettem.

MSZ