Tisza Tibor is ott volt a DEAC edzésén

Tisza Tibor is ott volt a DEAC edzésén
© Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen – A DEAC női NB1-es futsalcsapata a szezon eddigi legfontosabb mérkőzése előtt áll: szombaton 14 órától a tavalyi bajnok Astra látogat Debrecenbe, hogy a legjobb négy közé jutásért zajló két meccses párharc első felvonásán összecsapjon a hazaiakkal. A csütörtöki edzésen Tisza Tibor, a DVSC-TEVA labdarúgója (kisfiával együtt) látogatta meg a DEAC-os lányokat – egyúttal néhány jó tanáccsal látta el őket.

„Sólyom Attila gyerekkoromban egy évig az edzőm volt az Olasz Focisuliban, és a jó kapcsolat megmaradt közöttünk azóta is. Invitálására természetesen igent mondtam, hiszen ha csak egy picit is segít a lányoknak az, hogy eljövök hozzájuk ez előtt a fontos meccs előtt, akkor ezt igazán megtehetem” – mesélte el látogatásának okát a kiváló focista.

Tisza Tibort megkérdeztük a Loki további céljairól, a nagypályás bajnokságról, amelyik 12 csapatosként egyeseknek nem tetszik, másoknak igen, illetve arról is, hogy mire figyeljenek a hölgyek szombaton.


tt2

Fotó: Koppányi Szabolcs


„A 12 csapatos bajnokság nekem bejött, hiszen ezek a klubok nagyjából azért tudják biztosítani a kellő feltételeket, és bár a Fradi, amelynek nem elhanyagolható módon magasabb a költségvetése bárki másnál kiemelkedik a mezőnyből, de a többiek kiegyenlített meccseket vívnak. Ez segíthet a magyar labdarúgásnak, ahogyan az is, hogy egyre több jó minőségű pálya, stadion van. A DVSC szezonjának értékelésekor azt is figyelembe kell venni, hogy mi voltunk legtovább versenyben a nemzetközi porondon, ezért az eleje számunkra húzósra sikeredett. Azok után, hogy az FTC már bajnok mi mindenképpen európai kupás helyen, illetve a dobogón szeretnénk végezni. Hogy ott a második vagy harmadik helyet csíphetjük el, már sok mindenen múlik. Szombaton a Loki a Pakssal játszik idegenben, ami kemény mérkőzésnek ígérkezik, főleg, hogy vannak eltiltottjaink, de remélem, hogy úgy játszunk, ahogyan a Fradi ellen, mert akkor nyerhetünk. A csajok eis ezen a napon fogadják az Astrát, nekik pedig azt üzenem, hogy tartsák be az edző utasításait, plusz a támadások során próbáljanak minden helyzetre maximálisan koncentrálni, védekezésben pedig csapatként funkcionálni, és akkor remélhetőleg meg tudják lepni az Astrát.”

A DEAC – ASTRA női futsalmeccset az új egyetemi DESOK sportcsarnokban rendezik. A belépés ingyenes.

– Koppányi Szabolcs –

Címkék: , ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek