TISPOL akció: kicserélt motor a kocsiban

Miskolc – Három napon át tartó, nemzetközileg is összehangolt közlekedésbiztonsági akciót hajtanak végre a rendőrök megyénk területén is.

Most elsősorban a passzív biztonsági eszközök, biztonsági öv, a gyerekülés használatát ellenőrzik, de a járművek műszaki állapotát is szemügyre veszik.

Dr. Gaskó Bertalan a B.-A.-Z. megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda munkatársa érdeklődésünkre elmondta, hogy az akció első két napján a megyei forgalom-ellenőrzési csoport munkatársai két komolyabb fogást is elkönyvelhettek.

A Hódoscsépány közelében ellenőrzés alá vett Volkswagen Golf típusú személyautóban nem a forgalmi engedélybe bejegyzett számú motor volt. A gépkocsivezető elismerte, hogy valakitől vásárolta a cseremotort, amit Ausztriából hoztak be. Az ügyben egyedi azonosító jel meghamisítása miatt indult büntetőeljárás. A másik fogás Kazincbarcikán történt, ahol egy országosan körözött 32 esztendős komlói férfi bukott meg. A férfi ellen lopás és csalás miatt rendetek el elfogató parancsot. Az illetőt átadták a körözést kiadó hatóságoknak.