Tippek a lakásunk felújításához

Akt.:
Tippek a lakásunk felújításához
Mielőtt belefogunk a lakásfelújításba, számtalan dolgot tisztáznunk kell: költségvetésünk maximuma, milyen stílust szeretnénk viszontlátni, milyen anyagokkal dolgozzunk (minőségi vagy olcsóbb).

Az Otthonok&Megoldások segítségével most könnyedén kaphatunk újabb tippeket, amikre esetleg nem is gondoltunk korábban. Nézzük, mik a legfontosabb elemek, amiket figyelembe kell vennünk.

1. Hogyan szervezzük át a teret?
„A srangokon kívül minden fal mozdítható” – mondta egy kedves ismerősöm, mikor még építkeztek rokonaink. A lényeg az legyen, hogy előre gondoljuk át, hogy akkora élettér elég lesz-e a családnak, amekkorát jelenleg ad a lakás/ház, hol legyenek a funkcionális helyiségek, merre lehet elhelyezni a homlokzati nyílászárókat. Amennyiben bizonytalanok vagyunk ezekben a fontos kérdésekben, kérjük szakember segítségét.

Tippünk: Fontoljuk meg az amerikai konyhás nappali lehetőségét. Napjainkban meglehetősen divatos megoldás, de gondoljuk át, hogy megbirkózunk-e az ételszaggal a kanapénkon?

2. Hideg- és melegburkolatos tippek
Amennyiben a pénztárcánk megengedheti, a csempék színe, mintája, formája számtalan ötlethez és lehetőséghez nyújt stílusos felújítást. Előfordulhat azonban, hogy nincs lehetőségünk megvásárolni az áhított színű agy mintájú csempét, de a régi csempénk nem néz ki túl rosszul, használható. Remek ötletünk, hogy fessük át a csempét! Sokkal kevesebb pénzből jön ki, mint egy komplett csempézés. Ha nincs régi csempénk, amit újra fessünk, de védeni szeretnénk egy fontosabb falfelületet (pl.: ebédlőben), abban az esetben ajánljuk, hogy használjanak vízlepergető festéket, ha óvni szeretnék falukat például a ragadós gyermek pracliktól.

A parketták nagyon szép és stílusos megoldások a szoba burkolásában, ugyanakkor drága és időigényes is lehet a lerakása. De ha nincs rá elég pénzünk, vagy szorít az idő, hogy szép padlóburkolatot tegyünk le, akkor remek ötletnek tartjuk a minőségi laminált padlólap választását. A laminált padló lerakása roppant egyszerű, magunk is megcsinálhatjuk. A retró megoldások kedvelőinek azt javasoljuk, hogy nézzenek szét az áruházak kínálatában, a minőségi pvc-k között.

3. Festés
A legolcsóbban megúszható munkafolyamat, ha magunk végezzük a festést. Ennek lehet számtalan buktatója, de tételezzük fel, hogy értünk hozzá, és a legfantasztikusabb munkát végezzük. Mire figyeljünk?

  • A fényviszonyok például meghatározzák a szín kiválasztását. Sötét helyiségbe például nem érdemes sötét színt választani, akár divatos, akár nem abban az évben.
  • Használjunk falmatricákat, azokban a helyiségekben, ahol fel szeretnénk dobni az egyhangú szobát: ebédlőben, gyerekszobában.
  • Ha nem szeretjük a falmatricás megoldásokat, keressünk fel egy falfestő művészt, aki valami egyedit tervez és fest a szobánk falára

4. Kiegészítők – ha nincs kedvünk a felújításhoz
Ha végképp nincs kedvünk a felújításhoz, szerezzünk be néhány praktikus és új kiegészítőt a lakásba. Ilyen lehet például az ötletes képkeret-együttes, ezekbe élményeinket rakhatjuk fel a szobák és helyiségek falaira. Vehetünk új függönyöket karnissal, vagy akár egy új bútordarabot, ez már igazán a pénztárcánk függvénye. Ha szeretjük a DIY módszereket, akár raklapból is készíthetünk ötletes bútorokat.

– PR cikk –

Címkék: ,