Tiltakoznak az iszlamisták Adam Lambert koncertje ellen

Erkölcsileg alkalmatlan Adam Lambert, hogy énekeljen Malajziában, mert fenyegetést jelent az ifjúság számára.

Ezt az ázsiai ország ellenzéki iszlamista pártja közölte szerdán, egy nappal azelőtt, hogy a 28 éves amerikai énekes fellép Kuala Lumpurban.

Lambert az American Idol nevű verseny révén szerzett hírnevet. Ő a 2009-es évad 2. helyezettje. Lambert nyíltan meleg. Az American Music Awards gáláján például csókolózott a billentyűssel, és szexuális aktust imitált a színpadon. A malajziai hatóságok mégis engedélyt adtak Lambert csütörtöki koncertjére, pedig a konzervatív Pan-Malajzia Iszlamista Párt (PAS) hevesen tiltakozott.

A homoszexualitás bűncselekmény Malajziában

A párt ifjúsági vezetője szerint “Lambert erkölcstelen, és kárt okoz a malajziai társadalomnak azzal, hogy hirdeti meleg életstílusát.” Naszrudin Hasszán szerint a koncertet be kellene tiltani, mert az országban “amúgy is sok erkölcstelenség és bűn van.”

A párt ifjúsági vezetője közölte: a koncert előtt nagy tüntetés lesz a stadionnál, ahol Lambert fellép, és röplapokat is osztogatni fognak felkérve az embereket, hogy ne menjenek az előadásra. A homoszexualitás bűncselekmény a főleg muzulmánok lakta Malajziában. A törvény szerint akár 20 év börtönbüntetéssel is sújtható.

– Független Hírügynökség –