Tiltakoznak a maják Elton John mai koncertje ellen

A bennszülött maják szerint “nem oda illő” és a helyi szokásokkal szemben “tiszteletlenség”, hogy szombaton a Mexikó déli részén lévő Chichen Itza nevű romvárosban ad koncertet Elton John.

Csütörtökön egyébként a koncertszínpad egy része összeomlott, amikor egy 80 méter magas acélszerkezet leszakadt és három munkás megsérült.

A szervezők a helyiek tiltakozása ellenére közölték, hogy a koncertet megtartják a Kulkulan piramis mellett. A csütörtöki baleset a maják szerint egyébként az “istenek büntetése volt, mert azok nem adtak engedélyt az esemény megrendezésére.”

Az egyik helyi lapnak Yucatan állam illetékese azt mondta, hogy “minden koncert előtt kora reggel egy szertartást kell véghezvinni, de ezt a rendezők elfelejtették, emiatt történhetett a baleset.”

A szombati Elton John koncertre egyébként a hatezer ülőhely 90 százaléka elkelt már.

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy a Chichen Itza nevű romvárosban koncertet tartanak: 2008-ban itt lépett fel a spanyol tenor, Placido Domingo, tavaly pedig a brit szoprán, Sarah Brightman. Jövőre pedig Paul McCartney-t hívják meg a helyi koncertszervezők.

– Független Hírügynökség –