Tiltakoznak a lakók a döntés ellen

Tiltakoznak a lakók a döntés ellen
Fizetőparkolóvá tette az önkormányzat a Tizeshonvéd közt. A Herman Ottó Gimnázium melletti kis utca alig harminc méter hosszú, az ott lakók, nem értik, miért volt szükség erre a lépésre.

Az utcában ugyanis szinte csak ők parkolnak, senki más. Méltánytalannak tartják azt is, hogy miért akkor kellett értesülniük a döntésről, amikor kihelyezték az utca végén a fizetőparkoló táblát. A lakók megkeresték önkormányzati képviselőjüket, akinek segítségével ma délután 6 órára fórumot szerveztek a Zrinyi Ilona Gimnáziumba, ahová meghívták a város parkolásért felelős cégének igazgatóját is.

Nő a zsúfoltság

Stefán Csaba, a Régiópark Kft. igazgatója lapunknak megjegyezte, a fizetőparkolás célja – a törvény szerint – hogy forgalomszabályozó szerepet töltsön be. Az említett utcában nehéz közlekedni az ott parkoló autóktól. Mindemellett várható, hogy tovább nő majd a zsúfoltság az említett területen is, hiszen az idén több építkezés is kezdődik-folytatódik a belvárosban, ami miatt egyre kijebb fognak tudni parkolni az autósok. Az igazgató szerint az utcában lakóknak kényelmesebb lenne az évi 3000 forint megfizetése, mind a bosszankodás, hogy a saját utcájukban rendszeresen nem találnak parkolót. (Stefán Csaba elárulja, több utcából – például Jókai, Vörösmarty- kérték, tegyék fizetővé utcájukban a parkolást a megnövekedett forgalom miatt.)

Megkérdeztük, mit fog mondani ma este a fórum résztvevőinek. Nem a Régiópark Kft. a rendeletalkotó, magyarázza Stefán Csaba. Az önkormányzati képviselő beviheti a közgyűlés elé a lakók kérését, s ha a képviselők úgy látják jónak, megváltoztathatják a rendeletet. Ám ő maga úgy látja, szakmailag indokolt a területbevonás.

HM