Tilosban járó gyalogost gázoltak halálra Debrecenben

Akt.:
Tilosban járó gyalogost gázoltak halálra Debrecenben
© Fotó: Pixabay
Debrecen – Személyautó gázolt halálra egy gyalogosan közlekedő nőt szombat reggel 6 óra körül Debrecenben, az Egyetem sugárút és a Füredi út kereszteződésében.

A 81 éves nő a belváros felől a Debreceni Egyetem irányába, a kijelölt gyalogos átkelőhelyen, a tilos jelzés ellenére akart áthaladni, amikor egy – a fényjelző készülék szabad jelzésére – a Balmazújvárosi út felől a Bem tér irányába közlekedő személygépkocsi elütötte. A gyalogost a baleset következtében szenvedett súlyos, életveszélyes sérülései miatt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, ahol az orvosi ellátás ellenére életét vesztette. A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a közlekedőket, hogy gyakorlatilag valamennyi gyalogos elütésről elmondható, hogy annak hátterében valamilyen emberi hiba áll (gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása, figyelmetlenség), és ez egyben azt is jelenti, hogy ezek a többnyire súlyos balesetek szabálykövető magatartással, az emberi hibák kiküszöbölése által megelőzhetőek.

Fontos, hogy minden közlekedőben, járművezetőben tudatosuljanak azok a kockázatok, amelyek a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedését jellemzik. Ennek megfelelően vezessünk körültekintőbben, óvatosabban és lassabban. Tartsuk mindig tisztán a gépjármű fényszóróit, világító eszközeit, valamint szélvédőit és cseréljük le az elöregedett ablaktörlő lapátot.

Számoljunk mindig azzal, hogy a jármű féktávolsága a hőmérséklet, a leesett csapadék és az útviszonyok függvényében akár jelentős mértékben is megnőhet, és ez meghatározó lehet abban, hogy a baleset elkerülhető, vagy sem.

– police.hu –