Thetisz Kupa – Három meccsből három győzelem a magyar női vízilabda-válogatott mérlege

Budapest, Athén – A magyar női vízilabda-válogatott az olaszok és az oroszok felett aratott – egyformán kétgólos – pénteki győzelem után szombat délelőtt a francia nemzeti együttest verte 13 góllal a görög fővárosban, az öt csapatot felvonultató Thetisz Kupa második napján.

Eredmény:

Magyarország-Franciaország 16-3 (3-0, 3-1, 4-2, 6-0)

a magyar góldobók: Szilágyi, Somhegyi 4-4, Csabai 3, Illés 2, Kisteleki H., Takács, Tóth 1-1

Eb-aranyérmeshez méltóan, fölényes diadalt aratott Bíró Attila szövetségi kapitány alakulata harmadik athéni fellépésén, amelyen csak a győzelem mértéke volt kérdéses. A szombati mérkőzésen a szerényebb képességű francia válogatott mindössze háromszor tudta bevenni a magyar kaput, amelynek őrzésében kimagasló teljesítményt nyújtott mind Gangl Edina, mind az őt a második félidőre váltó Kasó Orsolya. A támadások hatékony befejezésében is egymást múlták felül a játékosok, akik közül a legeredményesebbnek Szilágyi Dorottya és Somhegyi Noémi bizonyult egyformán négy találattal.

A magyar sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint a meccsből szakmailag kevésbé lehet messzemenő következtetéseket levonni, de – nyilatkozta Bíró Attila – a mentalitást és a profizmust illik kiemelni, merthogy ez megvolt ezúttal is a lányokban.

“Korai volt a kezdés, és a tegnapi két győzelem után fel voltunk pörögve, viszonylag keveset aludtunk. A franciák elleni mérkőzés kiváló ráhangolódás volt a görögök elleni esti találkozóra. Gyönyörű gólokat lőttünk, szép lefordulásaink voltak, szép akciógóljaink, elégedett vagyok a lányokkal” – értékelt a szövetségi kapitány.

később:

Görögország-Magyarország 20.00

pénteken játszották:

Magyarország-Olaszország 8-6
Magyarország-Oroszország 13-11

– MTI –
hirdetés