Sport

2012.09.10. 14:16

Nem találtak fogást a debrecenieken

Labdarúgás - A DVSC-DEAC a Honvéd II otthonában nyert, a Balmazújváros pont nélkül maradt a hét végén.

Labdarúgás - A DVSC-DEAC a Honvéd II otthonában nyert, a Balmazújváros pont nélkül maradt a hét végén.– A két fiókcsapat nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe, hozzánk hasonlóan a házigazdák is komoly energiákat mozgósítottak, de a tartalmasabb futballt mi játszottuk – értékelt Szalánczi Tamás, az NB II Keleti csoportjában vitézkedő DVSC-DEAC mestere a Budapest Honvéd II elleni 1–0-ás idegenbeli siker követően. – Végig kezünkben tartottuk mérkőzést, bár tizenegyesből szereztük meg a győztes találatot, de több gólhelyzetet is kidolgoztunk a Bozsik-stadionban. Az a bizonyos büntető jogos volt, úgy érzem, megérdemelten szereztük meg a győzelmet.

Értékes siker

A szakember azt is elmondta, túl sok meglepetéssel nem szolgált számára az összecsapás, nagyjából úgy alakult a kilencven perc, ahogyan előzetesen eltervezték. – A Honvéd II rögtön az elején nekünk ugrott, de masszívak voltunk hátul és az ellenakcióink sok veszélyt hordoztak magukban. Jellemző, hogy még a meccs végén, a 88. percben is olyan helyzetünk volt, amely során egyedül a kapussal álltunk szemben, de sajnos kimaradt a ziccer. Az egész mérkőzésre az volt a jellemző, hogy a kispestiek nem találtak rajtunk fogást, meglehetősen egysíkú futballt játszottak, amelynek megtaláltuk az ellenszerét – nyilatkozta Szalánczi, aki szerint a hét végi siker értékét növeli, hogy sérülés miatt nem számíthatott Tóth Lajos játékára, míg Szécsi Márkot válogatottbeli kötelezettségei miatt volt kénytelen nélkülözni.

Megfordul a széljárás?

Nem volt ilyen boldog a balmazújvárosiak trénere, Arany László, ugyanis együttese 2–1-es vereséget szenvedett a Putnok vendégeként, ez volt zsinórban a harmadik zakója a csapatnak. – Hasonló okok miatt vesztettünk szombaton, mint az azt megelőző két meccsen – mondta a tréner. – Sorra kihagytuk a legnagyobb helyzeteket is, míg az ellenfél talált két gólt... A tizedik perctől futottunk az eredmény után, a második félidő elején kiegyenlítettünk, majd ahelyett, hogy további gólokat lőttünk volna, a 84. percben egy rövidzárlat következtében újabb gólt kaptunk. Nagy csalódás volt számomra ez az eredmény, komolyan el kell gondolkodnunk a jövőn, mert ez így nagyon kevés lesz! Abban bízom, hogy most már megfordul a széljárás és mellénk áll a szerencse. Igyekszem levenni a játékosok válláról a terhet és edzéseken gyakoroljuk a helyzetek értékesítését, remélem, ez már a keddi edzőmeccsen is meghozza a gyümölcsét – utalt Arany a 13 órától rendezendő Zakarpattya Uzsgorod elleni mérkőzésre, melynek a balmazújvárosi sporttelep ad otthont.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!