Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.05. 15:39

Mátyás öröksége: élet a reneszánsz Magyarországon

<p>A március végén megrendezett Gyermekkönyvhónap megnyitójának egyik fénypontja volt a „Mátyás öröksége”: élet a reneszánsz Magyarországon című megyei képzőművészeti pályázat ünnepélyes eredményhirdetése.</p>

A kiállítás megtekinthető április 26-áig a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár kamaratermében.

A program a Reneszánsz Év Cimbora Egyetem előadássorozatának a része, melynek során Mátyás királyról és koráról hallgathatnak előadásokat az érdeklődők és megismerkedhetnek a Művészetek Palotájával.

 

Díjazottak

Alsó tagozat: Csapó Tamás, (Kertvárosi Ált. Isk., Nyíregyháza), Tudlik Dóra (Eötvös József Gyak. Ált. Isk., Nyíregyháza), Zelei Andrea (Kertvárosi Ált. Isk., Nyíregyháza)
Felső tagozat: Magyar Zoltán (Móra Ferenc Ált. Isk., Nyíregyháza), Szőke Henrietta (Eötvös József Gyak. Ált. Isk., Nyíregyháza), Sándor Viktória (Eötvös József Általános Iskola és Óvoda, Piricse)
Középiskolák: Balázs Beáta, Bodnár Petra, Lőrinczi Zsófia, Povazsanyecz Anita (Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium, Nyíregyháza)

 

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!