Ötéves gyerekét akarta megölni az ámokfutó

Várhatóan napokon belül bevonul a zalaegerszegi kórház pszichiátriai osztályára az a kaposmérői férfi, aki csaknem 10 kilométeren keresztül üldözte szombaton volt élettársát, mert meg akarta ölni öt éves gyermeküket.

A kaposvári bíróság szerdai jogerős döntése alapján a férfi 30 napig nem hagyhatja el Kaposmérőt, és nem keresheti sem a gyermekét, sem pedig annak édesanyját. A pszicihiátriára szakértők tanácsára vonul be.

A 27 éves férfi kisteherautóval üldözte Kaposmérőtől egészen kaposvárig azt az az autót, amelyben az anya és fia ültek. A kisfiú apai nagyanyjánál volt, amikor az apja elkezdett fenyegetőzni, hogy elviszi külföldre, és megöli a gyereket. A nagymama szólt az anyának, hogy mentse meg a gyereket, ezért menekültek a férfi elől.

A férfi először téglával betörte a nő autójának szélvédőjét, majd a teherautójával leszorította az útról, ahol a kocsi fejre állt. A férfi a helyszínről segítség nyújtás nélkül menekült el. A nő és a kisfiú kisebb sérülésekkel megúszta az ámokfutást – tudta meg a Független Hírügynökség Bíró Gábortól, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

A férfi a baleset helyszínétől kicsivel távolabb egy kereszteződésben nekicsapódott teherautójával egy lámpaoszlopnak. Ekkor fogták el a rendőrök, ellene közúti veszélyeztetés miatt indítottak eljárást.