Tetten értek egy betörőt Hosszúpályiban

Akt.:
Tetten értek egy betörőt Hosszúpályiban
© Fotó: police.hu
Hosszúpályi – A helyi rendőrök elfogták és őrizetbe vették a 23 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint betört egy boltba Hosszúpályiban. A bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

2016. február 10-én 21 óra körüli időben Hosszúpályiban, a Szabadság téren található bolt riasztórendszere betörést jelzett, amiről a biztonsági szolgálat tájékoztatta a helyi rendőrőrs munkatársait. A hosszúpályi rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol az üzlet eladóterében észrevették a betörőt, akit az időközben szintén a helyszínre érkező boltvezető megzavarta.

Az üzletben elfogták a 23 éves férfit a rendőrök, és a Hosszúpályi Rendőrőrsre előállítottak. R. Sándort a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a Debreceni Járásbíróság 2016. február 12-én elrendelt. A megalapozott gyanú szerint R. Sándor az üzlet ereszcsatornáján mászott fel a tetőre, majd egy nyitott ablakon keresztül bejutott a boltba, ahol készpénzt, rágógumit és sört tulajdonított el. A gyanúsított a pulton lévő adománygyűjtő perselyben található pénzt is meg akarta szerezni, azonban azt csak megrongálni tudta, kinyitni nem. A hosszúpályi lakos beismerő vallomást tett.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs a férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés