Tetőt oltott, majd javított

Nagy Ferenc ácsként is dolgozik
Nagy Ferenc ácsként is dolgozik - © Fotó: tűzoltóság
Debrecen – Nagy Ferenc címzetes tűzoltó főtörzsőrmester a Debreceni Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon dolgozik tizenegy éve, mint beosztott tűzoltó.

Fiatal kora ellenére az újonc tűzoltók gyakorlati oktatásában vesz részt. Elöljárói és kollégái példaként állítják a frissen felszerelt tűzoltók elé. Sok energiát fordít a tapasztalatai átadására.

Hivatása mellett ácsként dolgozik, így nem is volt számára kérdés, hogy egy tűzeset során a tűzoltó kollégája leégett tetőszerkezetét társaival közösen szabad­idejében felújítsa. Tavaly november elején Debrecenben, a Maróthi György utcában egy lakástűz során saját testi épségét nem kímélve a nagy füst- és hőterhelés ellenére, esküjéhez híven, kollégái segítségével kimentette a sérült idős embert az égő házból.

Szabadidejében futással és erőnléti edzéssel fejleszti állóképességét, emellett a családjának él.

Nagy Ferenc három kisgyermek boldog apukája.

HBN


A jelölt

Név:

  • Nagy Ferenc

Kategória:

  • tűzoltó

Munkahely:

  • Debreceni Hivatásos Tűzoltó­parancsnokság

Hajdú-Bihar - Nehéz munkát példamutatással végző embereket szeretnénk jutalmazni. Új játékunkban olyan embereket szeretnénk elismerni, akik hivatásuk révén naponta nehéz terepen, nehéz körülmények között – esetenként akár életüket kockáztatva –, emberpróbáló feladatokkal küzdenek meg, úgy, hogy e...