Tetőről tetőre terjedt a tűz Mikepércsen

Tetőről tetőre terjedt a tűz Mikepércsen
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Debrecenben veszélyesen megdőlt és lángoló fákhoz vonultak a tűzoltók. Ügyeleti hírek.

Pénteken kigyulladt egy fa és körülötte az aljnövényzet Debrecenben, a Déli soron. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Egy melléképület tetőszerkezete égett teljes terjedelmében Mikepércsen, a Sugár utcában. A lángok a lakóház tetőszerkezetére is átterjedtek. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a lángokat, eközben egy gázpalackot is kihoztak a lakóépületből. A házban ketten éltek, egy ember rokonokhoz költözött ideiglenesen, egy idős embert pedig a mentőszolgálat kórházba szállított.

Veszélyesen megdőlt egy nyírfa Debrecenben, az Unokakert utcában. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották péntek délután, akik a fát motoros láncfűrésszel kivágták – jelentette a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 2 súlyos és 1 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 6 személyt fogott el, akik közül 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 3 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 13 személyt állítottak elő, köztük 3 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 4 esetben történt.