Tetőkről lehulló hó és jég ölt Ukrajnában

Az elmúlt két napban két ember vált a tetőkről aláhulló hó és jég áldozatává Ukrajnában. A hatóságok nem tudják, kit vonhatnának felelősségre.

A hótömeg legújabb áldozata egy idős Poltava megyei nő, akit a saját portáján temetett maga alá egy melléképületről alázúduló hótömeg – adta hírül az UNIAN hírügynökség. A 80 éves asszony holttestét a rokonai találták meg kedd este. Az áldozat egy teljes napot töltött a hó alatt. A halálát az előzetes vizsgálatok szerint fulladás okozta.

Kijevben a gyakran méteres nagyságot is elérő, tűhegyes jégcsapok leszakadása okozott eddig tragédiát. Legutóbb egy francia turistát szállítottak súlyos sérülésekkel kórházba, miután letaglózta egy többemeletnyi magasságból lezuhanó jégcsap. Vasárnap pedig az egyik fővárosi egyetem területén zúzta be egy járókelő koponyáját egy több kilogrammos jégdarab. A nő a helyszínen életét vesztette.

Ukrajnában az idén már tucatnyi áldozata van a tetőkről meginduló városi lavináknak.

A hatóságok egyelőre tehetetlen szemlélői a történteknek, mivel a hatályos jogszabályok nem fogalmaznak egyértelműen arról, kinek a feladata lenne az ilyen balesetek megelőzése, illetve ki vonható ilyenkor felelősségre.

Címkék: , ,