Tetőbontó betörőket fogott el a rendőrség Hajdú-Biharban

Akt.:
Tetőbontó betörőket fogott el a rendőrség Hajdú-Biharban
Komádi – Az ötfős társaság két tagja korábban egy idős házaspárt fotelhez kötözött.

Öt férfit, köztük három fiatalkorút vettek őrizetbe a berettyóújfalui rendőrkapitányság munkatársai, mert a gyanú szerint kiraboltak egy házaspárt a házukban, ahová a tetőn keresztül jutottak be. Kovács Károly rendőrségi szóvivő hétfői közlése szerint a bűncselekményt múlt péntekre virradóan követték el. Az épületbe ketten hatoltak be a tetőn át, hárman kint várakoztak. A tető megbontásának zajára az addig alvó háziak felriadtak. Az egyik betolakodó dulakodni kezdett a sértettekkel, arra kényszerítve őket, hogy engedjék ki a lakásból.

A rendőrök még pénteken elfogták az öt feltételezett elkövetőt, akik kihallgatásukat követően őrizetbe kerültek. Csoportos rablás kísérletének gyanújával nyomoznak ellenük; az eljárás során már több, a bűncselekményhez használatos tárgyat lefoglaltak.

Nem az első

A nyomozás eddigi adatai szerint – folytatta a százados – két gyanúsított egy harmadik személlyel együtt érintett egy márciusi, szintén Komádiban történt rablásban is. Akkor maszkos támadók ugyancsak a tetőt megbontva jutottak be egy családi házba. Az ott lakó idős házaspártól pénzt, értéktárgyakat követeltek, s amikor ellenálltak, a fotelhez kötözték őket. Ezután átkutatták a lakást, és készpénzzel, ékszerrel távoztak.

HBN