Tetemre hívás jövő hétfőn?

Tetemre hívás jövő hétfőn?
Debrecen – Ha a Cívis Hotels Zrt. vezetőinek a február 8-ai csődegyezségi tárgyaláson nem sikerül komoly vevőt bemutatni a hitelezőknek, akkor készülhetnek a felszámolásra – közölte a Naplóval egy informátor.

Mint megtudtuk, a jövő hétfői tárgyaláson – amelyre minden ismert és ismeretlen hitelező meghívást kapott – egy legalább többszáz millió forintos foglalóval vagy a vételár meglétét igazoló komoly bankbankgaraciát magába foglaló szerződéssel kellene bizonyítani, hogy a sokszor emlegetett, de eddig meg nem nevezett vevő szándékai valóban komolyak, s ha mégis eláll a vásárlástól, akkor tetemes összeget veszít vele. Ezt a szerződést persze a hitelezőknek még ellen kell jegyeznie.

700 millióval több?

Erre nem sok esély van, hiszen tudomásunk szerint a Bikát 4 milliárdért hirdetik, ami a valós piaci érték közel duplája – jegyezte meg informátorunk. Úgy tudjuk, a Cívis Hotels Zrt. vezetője, Hupuczi László jelenleg egy orosz befeketetővel tárgyal. Amennyiben nem sikerül vevőt találni, a vagyonfelügyelő kezdeményezheti a bíróságnál a felszámolási eljárás megkezdését, mely az átfutással együtt 5 nap. Így február 15-én akár meg is kezdhetik a felszámolást, a Cívis Hotels Zrt. tulajdonában lévő ingatlanok értékesítését, a hitelezők kifizetését.

Információink szerint a vállalkozás adósságállománya a november 27-i csődvédelem kezdetekor közzétett 2,8 milliárd helyett már 3,5 milliárdra rúg.

Aggregátorral

Értesültünk arról is, hogy a cég az adóhivatal felé mintegy 120 millió forinttal tartozik, de legnagyobb hitelezője az egyik hazai bank, amit lapzártánkig nem sikerült elérnünk. A közszolgáltatók felé – mint arról korábban a Napló hasábjain beszámoltunk – szintén több tíz millió forinttal tartoznak.

Az E.On a tavaly november óta húzódó sikertelen tárgyalások miatt múlt szerdán ki is kapcsolta az áramot a Bika-tömbben. Mint Egyházi Nikoletta szóvivőtől megtudtuk, a számlát azóta se rendezték. A szállodában február második napjától aggregátorokkal biztosítják az áramellátást. Mint arról hétfői számunkban írtunk, a Cívis Hotels Zrt.-nek a Debreceni Hőszolgáltató Zrt-vel is komoly csörtéi voltak, de mivel teljesítették a cég által szabott feltételeket, a fűtés egyelőre marad.

Hupuczi László elnök-vezérigazgató szerdai telefonos és írásbeli megkeresésünkre sem kívánt reagálni. Mint mondta, lapunknak nem nyilatkozik, így információinkat nem erősíti meg és nem is cáfolja.

F.Á.