Sport

2014.06.05. 08:14

Kőgolyókkal táncolók

Hajdúszoboszló - Sikeres tavaszt zártak a hajdúszoboszlói Herkules edzőterem erőemelői és erősemberei.

Hajdúszoboszló - Sikeres tavaszt zártak a hajdúszoboszlói Herkules edzőterem erőemelői és erősemberei.

A szokásos Tiszaújvárosban megrendezett területi bajnoksággal kezdődött az idény az erőemelők számára. Három versenyző képviselte a Herkules edzőterem színeit. Kárai Zsuzsa felnőtt kategóriában abszolút bajnoki címet szerzett, míg ifjúsági kategóriában Papp Kristóf és Kapus Dávid súlycsoportjukban második helyezéssel zárták a versenyt. Az erőemelő idény számukra a Papp László Budapest Sportarénában megrendezendő felhúzó gálával folytatódott: Kárai Zsuzsa második helyezett lett 132,5 kilo­grammos felhúzásával, míg Papp ifi kategóriában 70 kg-os testsúlyúak között harmadikként zárt a 170 kg-os felhúzásával.

A III RAW erőemelő Magyar Bajnokságon is elindultak a szoboszlóiak: az ifjú titán, Ungai Olivér ifi 105 kg-os kategóriában második helyezést ért el, míg Pánisz László Masters I-es kategóriában aranyat szerzett.

Az ­erősemberek Debrecenben, az OSZT fesztiválon mérettették meg magukat. A fesztiválon Lukács Krisztián a hetedik pozíciót szerezte meg, míg Sárai István szoros eredménnyel harmadik lett. Lukács egyébként meghívást kapott a júniusi Masters Országos Bajnokságra. Az erősemberek másodosztályú Keleti (Herkules) Kupáján Zokolicza Csaba a mezőnyből kiemelkedve fergeteges győzelemmel zárta a versenyt, így ő kvalifikálta magát az országos bajnokságára, ahol nyolcadik helyezést ért el, és ezzel kivívta a másodosztályú magyar bajnoki címét is.

HBN

A cikk folytatása a Napló csütörtöki számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!