Teszt Plussz: Sok a használhatatlan konzervnyitó

Teszt Plussz: Sok a használhatatlan konzervnyitó
A vizsgált konzervnyitók felével nem lehetett minden konzervet kinyitni, sőt olyan is akadt, amelyikkel egyet sem.

A Teszt Plussz magazin szerdán közölt tesztjéből az is kiderült, hogy nem mindig a legdrágább konzervnyitó a legjobb.

A magazin munkatársai 10 különféle konzervnyitót vásároltak. Mindegyikkel 3-3 konzervet nyitottak ki. A konzervek különféle formájúak voltak. Az elsődleges szempont a teljes körbevágás, azaz nyitás volt. Értékelték a kezelhetőséget, foghatóságot és a megjelenést is. Az elért összes pontszámból levonták a kibontatlanul maradt konzervek számát. Az összesített pontszám alapján pedig ár-érték arányt is számoltak.

A konzervnyitók felével nem lehetett minden konzervet kinyitni, s akad egy olyan is, amelyik egy konzervvel sem birkózott meg.

Az összesítések után kiderült, hogy a legjobb a Fackelmann 49212 típusú lett, amely 1490 forintba kerül. Azonban, ha az ár-érték arányt is figyelembe vették, akkor a Tesco műanyag konzervnyitó győzött. Ennek az ára 260 forint. A tesztelők találtak egy olyan nyitót is, amellyel egy konzervet sem sikerült felbontani. Ez a 159 forintos Kínában gyártott Super 3 az 1-ben Delux nevű.

A tesztből kiderült, hogy a feladatra alkalmas, sőt kiváló nyitót már néhány száz forintért is lehet kapni, de van olyan is, amely 1,5-2 ezer forintba kerül, ennek ellenére azonban használhatatlan.