Testvérvárosi találkozó Böszörményben

A testvérvárosok polgárainak találkozója című nyertes pályázatnak köszönhetően Hajdúböszörmény, és testvérvárosainak képviselői találkozzanak háromnapos rendezvénysorozat keretében, nemcsak protokolláris keretek között idén nyáron.

Együttműködésben eddig sem volt hiány, hiszen rendszeres a kapcsolattartás a Hajdúk Fővárosa valamint Krasnik (Lengyelország), Siilinjärvi (Finnország) és Nagyszalonta (Románia) között. A Hajdúhéten kulturális és sport események keretében lezajló nemzetközi találkozó most egy sikeres pályázat keretében jöhetett létre, melyről sajtótájékoztató keretében számolt be Kiss Attila polgármester és Mező Barna a városfejlesztési osztály vezetője.

A város vezetője elmondta, a Köszörűs Zoltán városfejlesztési menedzser koordinálásával létrejött pályázaton 18 528 Eurót, vagyis 5,2 millió forintot nyert Hajdúböszörmény a rendkívüli esemény lebonyolítására.

A pályázat létrejöttével kapcsolatban a polgármester kiemelte, hogy a sikeres pályázatban közreműködtek az Út a munkához programban résztvevő álláskeresők.

A polgármester tájékoztatott arról is, hogy a program keretében tizenhat pályakezdő diplomás munkanélküli működik közre az önkormányzatnál pályázatok írásában. Ennek is köszönhető tehát, hogy Hajdúböszörmény és testvérvárosainak polgárai, művészeti csoportjai, sport egyesületei pedig 2010. augusztus 18, 19 és 20-án különböző események keretében ápolják a már évek óta fennálló testvérvárosi viszonyt.

Fekete-Szabó Katalin