Testi sértésekbe torkollott feszültségek: két jogerős ítélet Debrecenben

A kalapácsos támadó ügyében is ítéletet hoztak
A kalapácsos támadó ügyében is ítéletet hoztak - © Fotó: police.hu
Debrecen – Családi viszály, megromlott anya–gyermek kapcsolat vezetett bírósági ügyekhez.

Jóváhagyta hétfőn a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa a R. P. elsőrendű vádlottra testi sértés miatt kiszabott 6 év fegyházbüntetést. Társára, T. I. másodrendű vádlottra első fokon testi sértés kísérlete miatt 8 hónap börtönbüntetést szabott ki a Debreceni Törvényszék, 2 év próbaidőre felfüggesztve; ezt szintén jogerőre emelte az ítélőtábla. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak 2014 júniusában Komádiban együtt italoztak a két későbbi sértettel, idősebb és ifjabb M. J.-vel; akik, illetve családtagjaik között feszültség volt amiatt, hogy ki költözzön a nagyszülői házba. Épp erről beszélgettek, amikor odalépett hozzájuk T.I., mert azt hitte, hogy dulakodás lesz a két férfi között, ezért azonnal bántalmazni kezdte ifj. M. J.-t. Emiatt kijött a többi családtag is, hangoskodás, dulakodás alakult ki. Az eljárás során kétséget kizáróan nem sikerült megállapítani, hogy ki kit, és hogyan bántalmazott. Idősebb M. J. nem vett részt a dulakodásban, csak a végére ért vissza, ekkor azonban R. P. fejbe rúgta, ami miatt elvesztette az eszméletét.

Álbetörés

Szintén jogerőre emelte a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa január 8-án a J-M. N.-re emberölés kísérlete miatt első fokon kirótt 6 év 10 hónap fegyházbüntetést is. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott a szülei válása után édesanyjával és testvérével élt együtt Debrecenben, ám a fiú – többek közt a számítógépes játékfüggősége miatt – egyre nehezebben jött ki az édesanyjával. 2015 októberében kezdte el fontolgatni, hogy édesanyját megöli. A gyilkosság leggyorsabb és legfájdalommentesebb módját kereste, végül egy filmben látott esetet próbált lemásolni. 2015 decemberében egy hajnalban kalapáccsal rátámadt az alvó nőre, s megsebesítette. Szinte azonnal megbánta, de betörésnek próbálta álcázni cselekedetét, és rendőröket hívott. Később beismerő vallomást tett, az édesanyja pedig megbocsájtott neki.

HBN


Kettétört a kalapács az ütés erejétől
Debrecen - Saját sikertelenségéért őt okolta, ezért akarta megölni. Bűnösnek mondta ki a Debreceni Törvényszék előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére alkalmatlan eszközzel és alkalmatlan módon elkövetett emberölés bűntettének kísérletében azt a vádlottat, aki 2015-ben kalapáccs...