Terrorizmus – Szakértő: elengedhetetlen a titkosszolgálatok megerősítése

Terrorizmus – Szakértő: elengedhetetlen a titkosszolgálatok megerősítése
© Fotó: magyarhirlap.hu
Budapest – Európában közép- és hosszú távon a biztonsági kockázat romlására, az “iszlám vallási alapú terrorizmus” mindennapok részévé válására kell számítani, ami miatt elengedhetetlen a titkosszolgálatok, rendvédelmi szervek megerősítése – mondta Horváth József biztonságpolitikai és titkosszolgálati szakértő kedden, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

A szakértő kifejtette, terrorcselekményt az ezzel a feladattal megbízott, Közel-Keletről érkezők mellett olyan, akár másod-, harmadgenerációs bevándorlók is elkövethetnek, akik az iszlám radikalizmusban találják meg önkifejezési módjukat a társadalom szélére sodródást követően. Előbbiek jellemzően a hosszabb előkészítést igénylő, komolyabb áldozatokkal járó akciókat követnek el, míg utóbbiak magányos tettesként, például késsel támadnak – tette hozzá.

Horváth József közölte: a francia hatóságok a közelmúltban elmulasztották megszűrni azokat, akiket a calais-i illegális menekülttábor felszámolása után szétszórtak az ország területén, ami pedig fokozott biztonsági kockázatot jelent Franciaországban.

– MTI –








hirdetés