bihari polgári esték

2019.10.19. 09:10

Etikett szabályok és öltözködési tanácsok a protokoll nagyasszonyától

Papucs a munkahelyen, zakó és pulóver, szandál és zokni – protokollszabályok a mindennapokban Görög Ibolya előadásában.

Fotó: Kogyilláné Halics Szófia

Telt ház fogadta a Bihari Polgári Esték idei utolsó állomásán Görög Ibolyát. A „protokoll nagyasszonya” legutóbbi könyvének címe egyben előadásának témájául is szolgált, másfél órában járta körbe sok-sok humorral fűszerezve a protokoll, a viselkedéskultúra, az etikett és az öltözködés mindennapi, vagy éppen nem mindennapi kérdéseit, érdekességeit.

Magyarország első számú protokoll szakemberének előadása igazán sokrétű volt. Olyan írott és íratlan szabályokról beszélt, amelyekkel bármelyikünknek tisztában kell lennie hétköznapi szituációk során: első benyomás, kézfogás, tegezés-magázás vendégségben, vagy üzleti tárgyaláson. Hallhatott a közönség a különböző élethelyzetekben elvárható viselkedésről, a nő vagy férfi megjelenéséről, öltözködéséről, testtartásáról, metakommunikációjáról, a telefonálásról és az étkezésről.

Fotó: Kogyilláné Halics Szófia

Hasznos tanácsok hangzottak el kötetlen formában Görög Ibolya egyéni előadásmódjában, amely garantáltan emlékezetes marad hallgatósága számára. Görög Ibolya 1987-tól 12 évig volt miniszterelnökök protokollfőnöke, és szervezte a kormány hivatalos rendezvényeit, az elmúlt 18 évben pedig számos könyvet szerzett, és sikeres előadásokat tart szerte az országban, illetve a felnőttoktatásban is részt vesz.

Fennmaradó idejében pedig – ahogy fogalmazott – 24 órán belül bármilyen szakmai kérdésre kimerítő választ ad e-mailben.

Arra a kérdésre, hogyan piheni ki magát, ezt a választ kaptuk: olvasással, utazással és főzéssel. Két mániája van: az igényesség és a pontosság.

Kogyilláné Halics Szófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában