Terrorizmus – Kövér László részvétnyilvánítása a normandiai támadás miatt

Budapest – Kövér László házelnök részvétét nyilvánította a normandiai templomban elkövetett terrortámadás miatt a francia törvényhozás vezetőinek.

A magyar Országgyűlés elnöke, közleménye szerint, a Francia Nemzetgyűlés és a Francia Szenátus elnökeinek címzett dokumentumban azt írja: mély megrendüléssel értesült a barbár gyilkosságról és különösen megdöbbentőnek tartja, hogy a templomban szertartás közben szolgálatot teljesítő papot gyilkoltak meg.

“A magam és a magyar Országgyűlés képviselői nevében kérem, fogadja őszinte részvétünket. Együttérzünk a Jacques Hamel atyát gyászoló hívőkkel és rokonokkal, és bízunk benne, hogy a terrorista akció áldozatai mielőbb felgyógyulnak fizikai és lelki sérüléseikből” – áll a házelnök üzenetében.

Kövér László leszögezte azt is: “Magyarország elítéli a terrorizmus minden formáját, a baráti francia nép mindig számíthat ránk a terrorizmus elleni küzdelemben”.

Kedden délelőtt két férfi késekkel behatolt a Rouen melletti Saint-Étienne-du-Rouvray katolikus templomába, ahol elvágták a pap torkát, egy másik embert pedig súlyosan megsebesítettek.

– MTI –
hirdetés