Terrorellenes razziák Németországban

A német rendőrség 43 lakást kutatott át szerdán egy terrorellenes akció részeként, három embert letartóztattak – közölték német ügyészek.

Az őrizetbe vett emberek egy hétfős társaság tagjai, akik a gyanú szerint több mint száz muzulmánt radikalizáltak, és egy egyiptomi, a német hatóságok jellemzése szerint radikális iszlamista iskolával álltak kapcsolatban.

A német hatóságok hét ember ellen adtak ki letartóztatási parancsot, közülük hármat vettek őrizetbe a szerdai rajtaütéseken, amely alatt 43 lakást kutatták át szerte az országban – közölte a stuttgarti ügyészség. A letartóztatottak német állampolgárok. A négy másik gyanúsított külföldön tartózkodik, ezért nem tudták őket elfogni – közölték a német hatóságok.

A hét férfi a vád szerint több mint száz muzulmánt radikalizált, akiket egy egyiptomi vallási és nyelviskolába akartak beiratni, ahol a német hatóságok gyanúja szerint radikális iszlamista oktatás folyik. Az ott végzett tanulókat afganisztáni és pakisztáni kiképzőtáborokban oktatják tovább – közölte a német ügyészség.