Terrorban tartotta családját

Többször is megverte testvéreit és édesanyját az a pszichés zavarokkal küzdő férfi, akit kedden vettek őrizetbe a szegedi rendőrök.

Az egyik húgát tavaly nyáron úgy megütötte, hogy annak eltört az orrcsontja. Most édesanyjuk fordult a rendőrséghez segítségért, mert újra, többször is megverte a férfi – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség kedden szerzett tudomást az esetről. A férfi az édesanyjával és három kishúgával élt egy domaszéki tanyán. A fiatalember nem dolgozott és pszichés problémái is voltak, de nem kezeltette magát. A rendőrségnek azt mondta, ugyan szereti a családját, de a lányok – akik 16, 12 és 3 évesek – többször csúnyán beszéltek vele és idegesítették. Ezért mindhárom húgát többször bántalmazta már. Egyiküket – még 2009 nyarán – olyan súlyosan megütötte, hogy még az orrcsontja is eltört. A férfi többször támadt az édesanyjára is, illetve számos alkalommal fenyegetőzött otthon.

Legutóbb is édesanyja ellen fordult egy korábbi tartozás behajtása miatt. Ő adott ugyanis kölcsön pénzt nevelőapjának temetésére, aminek egy részét szerette volna visszakapni. Mivel az édesanyja nem tudott fizetni, ezért többször megverte, illetve megfenyegette, hogy a lányokat ismét bántani fogja. Az anya ezután fordult a Szegedi Rendőrkapitánysághoz.

A rendőrök a 19 éves férfit előállították, majd kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását.