Természetvédelmi őrök buktatták le a fémtolvajt

Természetvédelmi őrök buktattak le egy fémtolvajt kedden este Hódmezővásárhelyen – erről csütrötökön tájékoztatott a rendőrség.

Az őrök a férfit visszatartották, míg a rendőrök kiérkeztek a helyszínre.  A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság ügyeletére egy természetvédelmi őr jelentette be kedden este, hogy éppen a Vöröskereszt utcán járőröztek, amikor arra lettek figyelmesek, hogy az egyik kft. főbejárata nyitva van. Megálltak, majd benéztek a telephelyre, ahol azt látták, hogy egy férfi éppen egy kiskocsira fémelemeket pakol. A férfit elfogták, majd értesítették a rendőrséget.

Lopás miatt hallgatták ki

A helyszínre érkező járőrök elfogták a 25 éves többszörösen büntetett előéletű férfit, aki nem tudott elfogadható magyarázatot adni arra, hogy az éjszaka közepén mit csinált a telephelyen. Előállították, majd lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A bűncselekménnyel körülbelül százezer forint kárt okozott volna, ha nem érik tetten – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

– Független HÍrügynökség –