Természetesebb lesz a videók színélménye

Jobb lesz a látványvilág
Jobb lesz a látványvilág
USA – A Google megkezdte a HDR-videós támogatás terjesztését a YouTube alkalmazásban. Első körben öt modell felhasználóinak ment ki a különleges appfrissítés.

Közel egy éve vezette be a YouTube a nagy dinamikatartományú (HDR) videók támogatását, de az okostelefonokon egyelőre nem volt jelen a sokkal természetesebb szín­élményeket lehetővé tévő megoldás. Mostantól viszont máshogy lesz – természetesen azoknál a videóknál, melyeket hasonló technológiával rögzítettek.

A The Verge jelentette, hogy első körben öt modellre küldték ki a HDR-támogatást tartalmazó alkalmazásfrissítést: a saját Pixel mobiljukra, a Samsung Galaxy S8-ra és Note8-ra, az LG V30-ra, illetve a Sony Xperia XZ Premium telefonokra. Várhatóan hamarosan újabb készülékekkel bővül majd a lista.

Korszerű technológia

A digitális képalkotás és képfeldolgozás, illetve a számítógé­pes grafika területén a nagy dinamikatarto­mányú kép (angolul high dyna­mic range imaging (HDRI) vagy csak high dynamic range (HDR) olyan képet jelöl, amely a jelenlegi digitális képalkotási vagy fényképezési technológiákhoz képest nagyobb dinamikatartomány megjelenítését teszi lehetővé – azaz egy képen belül világosabb és sötétebb területeket is meg lehet jeleníteni. A nagy dinamikatartományú képek lehetővé teszik, hogy a jelenleg rendelkezésre álló digitális szenzorokkal is megjelenítsék az elsősorban kültéri fotókat érintő, jelentősen eltérő fénysűrűségű témákat.

hvg.hu

Címkék: , , , ,