Természetes jelenség vagy aggasztó probléma?

Dr. Vekerdy Tamás
Dr. Vekerdy Tamás - © Fotó: HBN
Debrecen – Dr. Vekerdy Tamás legújabb előadását az egész országban mi hallgathatjuk meg először!

Normális ez a gyerek? És az, amit csinál, vagy ami történik vele? Március 5-én Dr. Vekerdy Tamás válaszol a Nyitott Akadémián, a Lovardában.

A neves gyermekpszichológus elmondása szerint a két leggyakoribb kérdés, amit a szülők és pedagógusok feltesznek neki különböző fórumokon: „Tanár Úr, normális ez a gyerek?!” és „Ez a jelenség/viselkedés normális…?” Mindkét kérdés mögött az az aggodalom húzódik meg, hogy természetes, az adott életszakasszal járó, átmeneti jelenséggel állunk szemben, vagy valami rendellenességgel, súlyosabb problémával, amibe be kellene avatkoznunk.

Vekerdy Tamás ezért összeállított egy – tőle megszokott módon kitűnő, informatív, szórakoztató – előadást, amelyben kifejezetten azt veszi sorra, hogy milyen (akár meglepőnek tűnő, vagy a szülők számára kellemetlen, zavaró) jelenségek tartozhatnak hozzá a normális, egészséges fejlődéshez, és melyek azok az intő jelek, amik arra utalnak, hogy valóban baj van, és érdemes szakember segítségét kérnünk.

A Nyitott Akadémia helyszíni standján – számos más pszichológiai témájú könyv mellett – kedvezményes áron lehet megvásárolni Dr. Vekerdy Tamás műveit, melyeket a szerző szívesen dedikál is.

HBN


A március 5-i előadásra jegyek elővételben kaphatók a Lovardában, Campus Jegyirodában, a Tourinformban és a Hajdú-bihari Napló szerkesztőségében.