Termálvízügyben jártak vietnámiak Debrecenben

Termálvízügyben jártak vietnámiak Debrecenben
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Debrecen – Együttműködési megállapodást kötött a vietnami Phu Yen tartomány Népi Bizottsága és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.

A 2019. április 5-én, Debrecenben létrejött megegyezés elsősorban a termálvízzel kapcsolatos fejlesztési együttműködésekre koncentrál – olvasható a megyei önkormányzat honlapján.

Ennek értelmében a felek a jövőben szoros együttműködésben népszerűsítik a meleg termálvizes fejlesztéseket, tapasztalatot cserélnek a termálturizmus népszerűsítésével kapcsolatban, közös projekteket kezdeményeznek a Magyarországon eredményesen használt technológiák alkalmazásával. Az együttműködés lehetőséget biztosít az egészségturizmusban rejlő gazdasági potenciál kiaknázásához, elősegíti a termálvizes üdülőhelyek üzleti kapcsolatainak létesítését, valamint segíti a vietnámi fél által tervezett termálvíz-kitermelést a környezet megóvása és a fenntarthatóság figyelembevételével.

Az aláírt dokumentumban foglaltak részét képezhetik a két ország között már létrejött gazdasági együttműködési programnak, mely tavaly ősszel egészséggazdasági és oktatási területtel bővült.

Az együttműködési megállapodás a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés jóváhagyásával lép majd hatályba, és öt évig érvényes.