Térhasználat, látvány, színészi játék

A Három nővér című előadás a Csokonai Színház színpadán
A Három nővér című előadás a Csokonai Színház színpadán - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A debreceni színházat nem először hívták meg a rendezvényre.

A Csokonai Színház Három nővér című produkciója, Ilja Bocsarnikovsz rendezése nyerte el a legjobb előadás díját a Vidéki Színházak Fesztiválján – adtuk hírül tegnap. A zsűri – a rendezés mellett – a színészek érzékeny játékát, a produkció térhasználatát és látványvilágát is dicsérte. A rangos elismerést Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója, és az Olga szerepét alakító Varga Klári vették át.

Lantos Anikó, a Thália Színház fesztiváligazgatója az esemény mai díjkiosztóján elmondta: hetedik alkalommal szervezték meg az évad nyitányaként a fesztivált, amelynek az idén a Tháliában zajló felújítás miatt a Pesti Magyar Színház adott otthont.

A programot ezúttal is öttagú zsűri kísérte figyelemmel, akik a fesztivál díjait ítélik oda. A zsűri tagjai: Dobák Lívia dramaturg, Lackfi János író, költő, Tóth Auguszta színművész, Hábermann Jenő producer és Makk Zsuzsa közönségzsűri, a Mezei néző blog írója.

Több elismerés

A Vidéki Színházak Fesztiválján szeptember 3. és 9. között nyolc előadás volt látható. A nyolc vidéki társulat budapesti bemutatkozását a közönség kiemelkedő érdeklődése kísérte. A fesztivál célja továbbra is változatlan: jó alkalmat szolgáltatni arra, hogy a vidéki társulatok találkozzanak a budapesti közönséggel, párbeszéd alakuljon ki a művészek és a közönség, valamint a szakmabeliek között.

Nem lehet panasza a produkciónak a fogadtatásra, hiszen korábban három erős díjat is elhozott a Pécsi Országos Színházi Találkozóról (POSZT).

HBN


A Három nővér nyerte el a legjobb előadás díját
Budapest - A debreceni Csokonai Színház Három nővér című produkciója nyerte el a legjobb előadás díját a Thália Színház Vidéki Színházak Fesztiválján, amelyen Szina Kinga, Balogh Tamás, Mézes Violetta és Szemenyei János színművész játékát és A név: Carmen című előadást is elismeréssel jutalmazta a z...